Faceți căutări pe acest blog

marți, 21 februarie 2012

SUNTEM DOAR SCANTEI SARITE DIN FOCUL DIVIN

Cand privesc spre cer ma cuprinde o stare de pace pentru simplul motiv ca de acolo intotdeauna coboara iubire, pace si protectie pentru fiintele pamantului.
Un prieten imi spunea ca in frageda copilarie si-a intrebat mama: de ce mai rasare soarele daca tot apune?
Si aceasta i-a dat un raspuns simplu:
-Mama, soarele rasare ca sa straluceasca!
V-ati intrebat vreodata de ce dogma ortodoxa indeamna la iubire? Eu nu mi-am pus aceasta intrebare si nici nu simt nevoia sa aflu raspunsul, pentru ca desi mi-am luat o serie de lectii de viata, intotdeauna mi-a fost revelat si motivul acestor lectii.
Iubirea inseamna sacrificiu si de aceea calea perfectionarii este calea daruirii catre celalalt, a abandonarii ambitiilor, meschinariilor si mandriei pentru un singur scop: sa-l(O) faci fericit(A).
Cand intelegi asta devii mai bun si vei fi rasplatit cu fericirea.
Pe vechiul blog pe care din pacate nu-l mai pot recupera am facut o comparatie intre om ca intreg condus de suflet si un autoturism cu soferul sau.
Autoturismele ajung tot la aceeasi destinatie: REMATUL. Conteaza soferul care poate fi mai experimentat si conduce o dacie sau un novice si conduce un mercedes, conteaza la ce este folosit autovehiculul si evenimentele din trafic. Asa si cu fiinta umana: degeaba porti haine de firma, ai parfumuri scumpe, bijuterii, ca finalul este acelasi pentru toti si cel care a avut de toate si s-adistrat cand moare moare cu maxime regrete.
Moartea este incercarea pentru care trebuie sa ne pregatim cu totii si este bine sa privim seara actiunile zilei care tocmai s-a terminat si sa autocenzuram pornirile de care mentorii nostri nu ar fi tocmai mandri si sa ne propunem ca in viitor sa fim mai buni cu toti cei ce ne apar in viata.
Regretul este ceva nobil. Nu toti oamenii regreta sau nu vor sa recunoasca regretele care le au pentru ca asta ii face sa para slabi si vulnerabili.
Cand esti sincer si nu porti nici o masca, nu ai nici frica. Esti curat si astepti reversul faptelor tale care nu poate fi altul decat unul placut.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=P3gkYT5u238
Sper sa nu vi se para ca afisez un aer superior celorlalti. Acestea sunt consideratii personale si am simtit nevoia sa le astern pe un petic de hartie, dar cum hartia o folosesc la imprimanta si pe deasupra mai scriu si urat, le-am scris pe blog.
o seara cat mai buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu